Wednesday, 24 June 2009

TSP trip to Ulu Yam

hari ahad yang lalu (21 Jun 09)..opisku buat trip picnic ke ulu yam.. wahhh cam tau2 je kitorg rancang nak gi.. tapi kitorg gi tu pun pikir banyak kali gak sebab...opis kitorg ramai laki..and kakak2 lain cam taknak pergi pun.. tapi disebabkan last2 minit tu kitorg da janji ngan Abg Rizal nak pergi..so kami kena la pergi jugak..yela kami kan tak suka memungkiri janji.. (ecehh..) ok ni la kronologi dia perjalanan kitorg aritu..

kronologi ke ulu yam:

- bangun pukul 6.30 pagi, solat subuh

- 6.50 pagi, mula duduk kat dapur, hehe, buat sandwich tuna bersama cik Jiha

- 7.30 bersiap-siap, kemaskan barang2 yg patut di bawa spt baju, n makanan2 (penting tuh)

- 7.45 sarapan, hehe.. umah dekat ngan office..so leh lengah2..

- 8.00 gerak dari umah dengan memandu incik V..yeah kami janji jumpa kat opis kul 8..tapi memikirkan memang janji Melayu yang tak berapa nak punctual itu, maka kami bajet kami akan sampai awal walaupun gerak lambat.. hehe

- kul 8.10 pg tiba kat ofis, seperti jangkaan, TAKDE ORANG!! aku dah macam "alamak, takkan dorang tinggal kita kot, camne ni, bukan tau jalan nak pi ulu yam!", dan bermula la sesi mengkontek Abg Rizal a.k.a Marketing Manager kitorang.. "abg rizal, kt mane? asal takde org pn kt opis ni?" dan Abg Rizal pun membalas dengan sedikit buat aku hangin "tunggu la jap" aish terguris hatiku..ekeke..

- kul 8.20 pg Abg Rizal pn sampai dengan org umahnye berserta anaknya yg kiut miut bernama Naim..aiseh mati2 ingat anak dia pompuan..skali laki daa..Abg Rizal, saya cium Naim bau rokok daa..adehhh.. Abg Rizal pn calling2 sume org..sume kata nak jumpe tmpt len..

- so kul 8.35 pg camtu bergerak la incik V aku dan incik kancil Abg Rizal (incik ke? hehe) ke ulu yam..mmg hampes sket la men konvoi2 ngan org laki ni sbb dia drive kemain laju nye..pastu tak reti2 nak bagi signal..tolong la yer saya baru sebulan dapat keta ni.. nak bawak gi ulu yam pun gigil sbb setelah survey2 ngan Abg Shahril dia cakap jalan gi ulu yam cam jalan Bukit Putus..huahua..erkkk

- dalam kul 9.10 pg camtu la kottt... stop kat Petronas Gombak, Abg Rizal gi isi minyak, pastu tunggu Abg Shahril sampai jap.. sbb dia dok area Gombak je.. then lepas dia sampai, salam2 ngan isteri dia, angkut nasik lemak satu tong yang isteri dia masak masuk dalam my incik V, pastu kitorg pun meneruskan perjalanan tadi..dalam kul 9.20 pg camtu..bilo nok sampai ni...? huhu

- pastu kul 9.45 pg plak stop kat Petronas mane tah.. kat sana tunggu Norsahril dan rakan2.. kat situ dah nampak da kelibat Souffy, Syuk dan aweknya.. En Nizam mana?? haih..dia tak jadi datang atas sebab2 yg kami dah tau tapi takleh bgtau..takpela En Nizam, sabar2..

- 9.55 pg nampak la kelibat Norsahril bersama kancil pink beliau.. turut kelihatan Ben, Along dan Hafiz..eceh..okeh pastu kami teruskan la perjalanan ke final destination kami, dah takde berenti2 dah.. opss lupe nak citer yg kat Petronas 2nd tu..aku konon2 ek sket taknak parking..tapi sebab dah menghalang jalan orang kena la parking, tp sbnrnye tatau nak parking ikut tepi camne..so Abg Rizal la amek alih tugas memarking kan keta..haha! alasan sebulan itu masih boleh di pakai.. ;P

-10.15 pg, sampai la kami... ke destinasi... dan seperti yg boleh dilihat dalam gmbr2 ni... aku ngan Jiha je la anak2 dara dalam picnic kami tu.. campur isteri Kak Yan (isteri Abg Shahril), Anis (awek Syuk) dan isteri Abg Rizal (lupe nama daa) jadila pompuan hanya 5 org.. syhh jgn kasitau big boss ku (Papa la tu) nanti kantoi aritu ckp pompuan ramai gi.. tp nak wat camne..yg len last minit tak jadi..huhu

so sila la enjoy gambar2 yg ada yer.. tp kitorg blk awl la drpd org len..ye la.. segan dok lame2 ngn jejaka-jejaki yg ramai itu..dgr citer dorg stay smpi kul 6.. aku dan Jiha?? kul 1.30 da cabut pastu aku balik umah Shah Alam dan Jiha tumpang gi jumpa membe kat sana gak..tu je la nak citer sekiannn...



the pilot and the co-pilot

Abg Shahril yg memandu dgn berhemah (nmpk keta je la)

dah sampai..

first thing bila sampai mestila makan..Abg Rizal sampai 3x tambah tuu

Awanis & Anis (awek Syuk kat blkg tu)

Abg Shahril & anaknya Haikal a.k.a abang

nasik lemak ni shedapppp ;D

baru nak masuk air..best2..sejukkk

cantik kan..?

mmg keje kami bergambar je la..nak berendam segan dgn jejaka-jejaki sekalian..hehe

best woo air sejuk..terpaksa menahan diri nak terjun..huhu

ini muka tak puas hati sbb telah disimbah air oleh Abg Rizal n Abg Shahril..cesss

kami bersama Naim..haa kan beliau cam pompuan..

jejaka-jejaki yg baru nk idupkan api nak wat BBQ

Syuk n aweknye

bbq di ulu yam..nyam3..

rajin sungguh..anak sapo la nii

kitorang nak test bakat gak..hehe

makan2..best woo ayam dia..

family Abg Shahril

berendam akhirnya..tp separuh bdn je la..hehe..

Norsahril enterframe di blkg..huhu

tgk la..macam mane kami leh tak segan..

tetiba Abg Epul bagi ku tanduk..cheitt


p/s: sarah... jom pi ulu yam ujung minggu ni!! hehe..






Friday, 19 June 2009

Wednesday, 17 June 2009

tagged by charm

Rules: The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

Your Nickname

* abby cadabby? who's that? *

Your age of next birthday

* yeah,i'm no longer a teenager, i'm a young adult *

Place I'd like to travel

* Aussie!! *


Favourite place

* home sweet home ;) *

Favourite food

* ikan terubuk bakar..nyum2.. *

* sambal udang petai..laparnya2..dalam opis ni..kecur air liur..haih ;P *

Favourite colours

* merah itu menawan.. hihi *

Name of my love

* secret lah..haha!*

Hobby

* reading *

Bad Habit

* oh my,i have a bad anger management, especially during my PMS, sorry.. *

and I wish...

Be A Good Muslimah
* to be a good muslimah, insyaAllah ;) *

* have a great future career *

* meet my sweet prince charming..ehe.. *


* and live happily ever after =) *

and I'm tagging:

my BFF
sarah aisyah
angah
adeen
sarah haiina
hanum
adik sarah
paani

p/s: bos takde lagi arini..so ape lagi kite bermaharajalela la..hehe.. ops report practical kena antar next week.. aiyark! ;P

Tuesday, 16 June 2009

My Mum Is Amazing

its not mother's day but...every day is a mother's day! :)

here's a video I found in youtube..
I was overwhelmed by the simple lyrics written by Zain Bhikha..

video

My Mum Is Amazing

She wakes up early in the morning with a smile
And she holds my head up high
Don’t you ever let anybody put you down
Cos you are my little angel

Then she makes something warm for me to drink
Cos it’s cold out there, she thinks
Then she walks me to school, Yes I aint no fool
I just think my Mom is amazing

BRIDGE/CHORUS
She makes me feel
Like I can do anything
and when she’s with me
there’s no where else, I’d rather be…

After School, she’s waiting by the gate
I’m so happy that I just can’t wait
To get home to tell her how my day went
And eat the yummy food, only my Mom makes

Then I wind her up cos I don’t wanna bath
And we run around the house with a laugh
No matter what I say, she gets her way
I think my Mom is amazing

BRIDGE/CHORUS
In the evening, she tucks me into bed
And I wrap my arms around her head
Then she tells me a tale of a girl far away
Who one day became a princess

I‘m so happy, I don’t want her to leave
So she lies in bed with me
As I close my eyes, how lucky am I
To have a Mom that’s so amazing

BRIDGE/CHORUS
Then I wake up in the morning, she’s not there
And I realize she never was
And I’m still here in this lonely orphanage
With so many just like me

And as my dreams begin to fade
I try hard to look forward to my day
But there’s a pain in my heart that’s a craving
How I wish I had a Mom that’s amazing
Would be amazing


p.s: I miss my Mama walaupun baru jumpa 2 hari lepas *sobsob*

Wednesday, 10 June 2009

saatnya semakin hampir..

saatnya kematian itu datang menjemput..
ia tidak mengira masa dan waktu..
tidak menunggu sehingga kamu tamat bergraduasi..
tidak menunggu sehingga impian kamu untuk diijabkabul tercapai..
tidak menunggu sehingga sampai waktu yang sesuai untuk kamu bertaubat..
kerana kematian itu..
tidak pernah dipercepatkan..
atau dilambatkan..
walau SEMINIT..

arini hari jadi sorang manager kat tempat aku praktikal ni.. meningkatnya usia mendekatkan lagi kita kepada kematian..mungkin sebab tu la depan2 kitorang ni dia doa supaya cepat diambil nyawanya.. sebab.. semakin meningkat usia kita tak tahu sama ada kita semakin beriman atau sebaliknya..

p.s: al-Fatihah buat almarhum ayahanda sahabatku Nisa yang telah pergi ke rahmatullah..dan juga buat insan-insan yang telah pergi..semoga pemergian mereka menjadi peringatan dan iktibar buat kita..semoga kita semua berada dalam golongan yang mendapat perlindungan dari Allah.. insyaAllah..


Wednesday, 3 June 2009

kenapa saya tiada mood nak update blog?

sekarang macam takde mood nak update blog. antara sebab paling utama sekarang adalah... saya tengah dalam proses nak tumbuh gigi bongsu. sakitnya Allah saja yang tahu. tak boleh nak berfikir. idea tak datang. nak makan pun susah. nak bercakap pun sama. sebenarnya lately agak bad mood. tapi ye la kan, takkan nak merampuih kat member2 yang takde kene mengene langsung ngan sakit yang saya alami ni. sakit gigi ni dah menyebabkan gusi bengkak, lepas tu seperti biasa ia akan berlarutan dengan pertumbuhan ulser berhampiran dengan tekak. sakitnya membawa ke telinga, memang sebenarnya tak boleh melayan orang cakap, tanya soalan banyak2. lebih2 lagi kalau melayan emo orang, telinga sakit, saya pun akan teremo sekali. haish. dulu kat rumah sampai mengamuk2 suruh orang lain diam, jangan memekak. (ye la, tumbuh gigi bongsu kan berperingkat2, so dah lama la ni) kali ni punya dah nak masuk 3 minggu. bengkak tak surut2. dulu belah kiri dah kena potong gusi dah. kali ni sakit belah kanan. takkan nak kena potong gak? papa dah ajak gi klinik hujung minggu ni. nampaknya kena pergi jugakla sebab cam dah tak boleh tahan dah ni. nak potong ke apa suka hati doktor tu la. in the mean time, camne nak kurangkan rasa sakit ni? badan rasa cam nak demam je ni. panas dalam kot. pipi berdenyut2 je.. tolonglah saya! huaaa...


p/s: kalau saya ter emo tu faham2 lah er.. sori la arini citer pasal gigi plak..hehe..